New member drug out a 700 and was sent here :-)

PhilcoFord

New Around These Parts
Joined
Oct 24, 2019
Messages
12
#21
Disco Ball is much prettier than this gnarly old amp :) I noticed the channel that is ok only works with the switch in Direct, looks different than the others with 4 inputs jacks, what's withe the second pair? Need to send a pic of that. Did someone paint this to avoid studio glare or wtx . . . phase linear front.jpg phase linearserial.jpg
 

PhilcoFord

New Around These Parts
Joined
Oct 24, 2019
Messages
12
#23
the amp on the bench in the video was a Model 14 aka 1/2 of a Model 15, here is my latest score, a super rare Philco TPA-1. Dad gave me an amp like this for Christmas like a toy hooked up to do something while we lived in Mexico City from ~1955-57. He was sent there to manage a start-up metal portable tv line . . . moved to Sunnyvale ~4/57 My toys didn't survive the move and I've never gotten over it! JW Miller & Philmore crystal sets IIRC? and a philco tube type record player in parts lol IMG_2379.jpg IMG_2378.jpg
IMG_2378.jpg IMG_2362.JPG TPA-1 Amp.png IMG_2379.jpg
 

WOPL Sniffer

Veteran and General Yakker
Joined
Aug 10, 2015
Messages
4,689
Location
Arizona
Tagline
Screw it
#25
Disco Ball is much prettier than this gnarly old amp :) I noticed the channel that is ok only works with the switch in Direct, looks different than the others with 4 inputs jacks, what's withe the second pair? Need to send a pic of that. Did someone paint this to avoid studio glare or wtx . . . View attachment 37614 View attachment 37615

Now THAT is some battle damage...... Jer can get you on the right track. He's The "Master Of Disaster" (so to speak). I think he has resurrected worse...
 

Wayne

New Around These Parts
Joined
Sep 28, 2019
Messages
24
Location
Dwight,IL
#29
welcome to the forum site. I'm a newbe too. I've just finished rebuilding an old PL400 with the help of this forum and of course White oak boards,
Lots of things to learn but great bunch of tech.
Happy Holloween !
Wayne
 

PhilcoFord

New Around These Parts
Joined
Oct 24, 2019
Messages
12
#30
Thx Wayne, I'll be on that soon after I figure out why I am only passing a muted signal through the Marantz 14/15 I just recapped and replaced the output transistors and two driver to base of the output resistors, DC balance is good but must have screwed up something on the input stages :-(, and get the new F-6013 Sansui 5000A driver boards I just got from Perry aka WOPLSniffer installed- however I have been known to jump from one project to another at will! lol Happy Halloween to all you folks as well! Apparently me and my 700 are just "Too Old" for WOPLing :-(
 
Top